Joulukalenterin 8 luukku

8.12.2023

Tänään vuorossa Seán McLoughlin esittely.

Olen Seán McLoughlin, 21-vuotias kansainvälisen politiikan opiskelija, kaupunginvaltuutettu ja hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja.

Synnyin Irlannissa ja olen asunut Järvenpäässä esikouluiästä lähtien. Yläasteella tulin valituksi Järvenpään nuorisovaltuustoon, joka oli "porttihuumeeni" politiikkaan. Nuorisovaltuustossa pääsin muun muassa edustajana lautakunnissa sekä myöhemmin nuorisovaltuuston puheenjohtajana ja edustajana kaupunginvaltuustossa tutustumaan kunnallispolitiikkaan aitiopaikalta. Kipinä vaikuttamiseen syttyi ja aatteellinen koti löytyi Kokoomuksesta, joten päätin asettua ehdolle vuoden 2021 kuntavaaleissa.

Sain kuntavaaleissa järvenpääläisiltä luottamusta toimia kaupunginvaltuutettuna ja minut valittiin hyvinvointilautakunnan puheenjohtajaksi. Pesti hyvinvointilautakunnan puheenjohtajana on tuntunut mieluisalta ja mielenkiintoiselta, muun muassa siksi, että nuorisovaltuuston kautta minulla on erityistä näkökulmaa hyvinvointilautakunnan alaisiin nuorisopalveluiden asioihin. Hyvinvointilautakunnassa käsiteltävät asiat, kuten kulttuuri ja liikunta, ovat kaupunkilaisten arjessa erittäin konkreettisesti vaikuttavia toimintoja ja yhä keskeisemmässä roolissa kunnan tehtävissä sote-palveluiden siirryttyä hyvinvointialueille.

Tekeminen yhteisten asioiden eteen innostaa ja uskoni kokoomuslaisiin arvoihin - vapauteen, vastuuseen ja mahdollisuuksien tasa-arvoon - jatkuu vankkana.

Tapaamisiin!


Seán McLoughlin