Joulukalenterin 5 luukku

5.12.2023

Vuorossa Ville Sihvon esittely.

Eka kerta ku mie olin mitenkää mukana politiikassa, oli kevään 2021 kuntavaalit. Lähin eholle, ku miulla meni hermot kaupungin päätöksentekoon. Eniten harmitti uus kouluverkko, jossa lähikoulut heitettiin väkisin hiiteen, vaikkei talous tai pedagogiikka kumpikaan tämmöstä puoltanu. Ärsyttää, ku voi sanoo jo kotisohvalta, että homma menee pieleen, mut silleen tehhään siitä huolimatta. Ja sit kohta huomataan, että se meniki vielä huonommin ku kotisohvalta ees osas kuvitella.

No ne äänet riitti sit just ja just valtuustoryhmän vilttiketjuun, mut samalla nää tötteröt teki miusta hallituksen puheenjohtajan Järvenpään Mestariasuntoihin. Halusivat vissiin yrittäjäehdokkaan, joka vähän ees tajuais osakeyhtiölakia. Mie oon siitä asti sit syventyny suomalaiseen asuntojärjestelmään. Oon yrittäny tuua esille kokoomuslaisia teesejä niinku et velat pitäs maksaa pois, tai et talousarvio ei sais olla alijäämänen, tai et veronmaksajien taskuja on turha mennä ropeltamaa. Mut siinä firmassa nää oli onneks kirjotettu strategiaan jo ennen ku mie ees alotin. Tän lisäks oon välillä tuurannu Ovaskaa opetus- ja kasvatuslautakunnassa.

Mie synnyin sillon, ku Keke Rosberg voitti maailmanmestaruuen. Oon kotosin Kontiolahelta Pohjois-Karjalasta. Työskentelen omassa firmassa sähköinsinöörinä. Suunnittelen sähkökoneita teollisuuteen ja voimalaitoksille ja liikennevälineisii ja millon mihinki. Oon koulutukselta tekniikan tohtori. Harrastelen kuntosalia ja lenkkeilyy, vähän valokuvausta, ja sit mie oon ollu pari vuotta apuvalmentajana pojan jalkapallojoukkueessa. Meiän perheeseen kuuluu vaimo ja kaks lasta. Myö muutettiin Järvenpäähän 2016, ku tultiin takas Suomeen viien vuoden ulkomaillaolon jälkeen. Järvenpää on rauhallinen pikkukaupunki ja semmosena se on syytä myös säilyttää.


Ville Sihvo

Varavaltuutettu