Joulukalenterin 14 luukku

14.12.2023

Tänään joulukalenterissamme esittäytyy kansanedustaja Pekka Toveri naapurikunnastamme Tuusulasta.


Tervehdys. Olen uusi tulokas politiikassa. Päätin syksyllä 2022 asettua ehdolle kevään 2023 eduskuntavaaleihin Uudenmaan Kokoomuksen esityksestä. Vaikka politiikkaan ei lähes 40 vuotta ammattisotilaana palvelleena ollut aiemmin tullut osallistuttua, oli helppo lähteä Kokoomuksen riveihin. Aatemaailma sopi omiin ajatuksiin ja perheessä on useita aktiivisia kokoomuslaisia. Vaalikampanja meni hienosti Uudenmaan Kokoomuksen runko-ohjelmaan tukeutuen Tuusulan Kokoomuksen tukiessa erinomaisesti isolla panoksella.

Kansanedustajana oli hieno huomata heti alussa Kokoomuksen eduskuntaryhmän erinomainen henki ja tahto tehdä kovasti töitä muutoksen aikaansaamiseksi. Oli myös hienoa, että Kokoomus hyödyntää aiemmin kerättyä osaamista. Pääsin jäseneksi Puolustusvaliokuntaan sekä varajäseneksi sisäisen turvallisuuden asioita käsittelevään Hallintovaliokuntaan sekä Tulevaisuusvaliokuntaan. Näiden lisäksi on tullut 11 muuta luottamustehtävää, joissa kaikissa pääsee hyödyntämään uralla kerättyä kokemusta. Tällaisia tehtäviä ovat mm Eduskunnan Ukraina-ystävyysryhmän puheenjohtajuus, Ulkopoliittisen Instituutin neuvottelukunnan puheenjohtajuus, jäsenyydet valmiuslain valmistelun, ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon sekä puolustuselonteon parlamentaarisissa seurantaryhmissä. Kalenteri täyttyy melkoista vauhtia, mutta kaikki asiat ovat mielenkiintoisia ja tuntuu siltä, että pystyy vaikuttamaan juuri niissä turvallisuusasioissa, joiden takia uskon tulleeni eduskuntaan valituksi.


Meillä on edessä turvallisuuden kannalta vaativa ajanjakso rappeutumistaan kipuilevan Venäjän naapurissa. Toisaalta emme ole koskaan olleet itsenäisyytemme aikana näin turvallisessa tilanteessa, missä voimme tukeutua vahvan kansallisen puolustuksen lisäksi Euroopan Unioniin, Natoon ja kohta myös kahdenvälisiin sopimuksiin USA:n kanssa. Vahvin puolemme on kuitenkin kansalaisten vahva maanpuolustustahto ja yhtenäisyys aina, kun meitä uhkaa ulkopuoliset tahot, kuten tämänkin syksyn aikana on nähty. Itse luotan vahvasti kykyymme turvata Suomen itsenäisyys, vapaus ja kaikkien kansalaisten turvallisuus, ja sen eteen teen kovasti töitä.


Lopuksi pitää todeta, että olen suhteellisen tuore tuusulalainen, muutimme vaimoni ja koiramme kanssa Tuusulaan vuoden 2020 lopussa. Olemme viihtyneet erinomaisesti Keski-Uusimaan kauniissa maisemissa hyvien palveluiden ja mukavien ihmisten keskellä. Täällä kelpaa harrastaa pitkiä kävelylenkkejä koiran ja vaimon kanssa ja nauttia alueen kulttuuritarjonnasta.


Toivotan kaikille Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta.


Kansanedustaja, kenraalimajuri (evp) Pekka Toveri